Петкратният шампион в НБА Тим Дънкан прибави поредно отличие в богатата си кариера. 39-годишният център на Сан Антонио бе избран от над 300 играчи в Лигата за "Съотборник на годината". Призът "Туайман-Стоукс" се връчва за трета поредна година, а предишните носители са Чонси Билъпс и Шейн Батие.

Дънкан спечели в гласуването с 1494 точки, оставяйки зад себе си крилото на Мемфис Винс Картър и отказалия се преди дни от спорта център на Атланта Елтън Бранд. 

Останалите номинирани играчи за престижната награда бяха Райън Андерсън, Стийв Блейк, Керон Бътлър, Пау Гасол, Удонис Хаслем, Андре Игуодала, Ал Джеферсън, Майк Милър и Джамиър Нелсън. 

Наградата е кръстена на името на бившите съотборници в Рочестър/Синсинати Ройълс - Джак Туайман и Морис Стоукс. Двамата играят три сезона заедно - между 1955 и 1958 година. В последната среща от редовния сезон през 1958 година Стоукс претърпява тежка контузия, която го оставя инвалид за цял живот. 

От този момент нататък Туайман поема грижите за приятеля си до края на живота му. Стоукс, който е един от първите афроамериканци в НБА, умира през 1970 година, едва 36-годишен, в следствие на усложнения от травмата. 

Благодарение на многобройните усилия на Туайман, Стоукс бива приет в "Залата на славата" през 2004 година. Самият Туайман, един от най-добрите играчи за времето си, е част от "Залата на славата" в Спрингфийлд още от 1983 година. 

Като част от наградата НБА ще дари по 25 000 хиляди долара на 5 различни благотворителни организации. /БТА