Съпругата на Дуейн Уейд Шиовон продължава да мъчи звездата от Националната баскетболна асоциация, като бави максимално процеса по развода между двамата. Уейд от доста време не живее с нея, като има открита връзка с красивата актриса Габриел Юнион. Въпреки това официално Шиовон все още се води госпожа Уейд.

Заради спънките, които прави в процеса, съдия Мария Нега нареди задържането на Шиовон в ареста, и обяви гаранция от 10 000 долара. Нега обясни, че вече дори тя не може да понася държанието на Шиовон Уейд. „Когато нещата не вървят по начина, по който госпожа Уейд иска, изведнъж си изключва телефона и изчезва,” заяви съдията, когато адвокатът обяснил, че не може да открие клиентката си.

Дуейн и Шиовон

За днешното дело адвокатът на Дуейн Уейд бе предвидил да поиска децата на семейството, две момчета на 2 и 8 години, да бъдат дадени на бащата.

Съдия Нега добави, че Шиовон Уейд не е изпълнила и други нейни нареждания. Например, тя не е спазила заръката на съда всеки ден двете момчета задължително да говорят с баща си. Също така децата не са били в училището в Чикаго миналата седмица, когато по заповед на съдията сестрата на Дуейн е трябвало да ги прибере.

Заради притесненията, че децата могат да останат травмирани от дългия, тежък развод, съдията заяви, че може да даде попечителството на Дуейн Уейд.

Миналата седмица Шиовон Уейд заведе ново дело, в което твърди, че връзката на Дуейн с Габриел Юнион причинява на децата „емоционален стрес”. Баскетболистът на Маями обяви делото „безпочвено и безумно”. Неговият адвокат пък ще настоява Шиовон да премине психотест.

Дуейн и Габриел