Испанският баскетболист Руди Фернандес обяви пред медиите в САЩ, че почти сигурно националният отбор на страната му ще бъде без голямата си звезда Пау Гасол на Световното първенство тази година.

Фернандес, който играе за Портлънд в НБА, коментира: „Силно се съмнявам Пау да играе в Турция. Въпреки че ще е лошо за нас, аз разбирам решението му. Миналия сезон той изигра много мачове. С ЛА Лейкърс в НБА, чак до шампионската титла, и на Европейското след това, което спечелихме. Със сигурност е много изморен.”

„Той вече не е на 18 години, и с всеки изминал сезон се нуждае от по-сериозна почивка,” продължи Фернандес. Самият той пропусна 19 мача през декември и януари, заради операция на гърба, но се завърна на терена и сега се чувства добре.

„Върнах си формата от преди операцията и се чувствам перфектно. Искам да играя на Световното. Винаги чакам с нетърпение мачовете с националния отбор и се надявам да мога още дълги години да играя за Испания,” сподели още Руди.

„Този сезон играя по-малко, и разбира се, това не е приятно. Искам да остана в НБА, но не на всяка цена. Ако не съм сигурен, че догодина ще получавам повече минути, може и да се върна в Испания,” завърши Фернандес.