Отборът от Националната баскетболна асоциация- Суперсоникс, ще напусне Сиатъл и ще се премести най-вероятно в Оклахома Сити, това реши бордът на директорите на свое заседание снощи.

Според управителното тяло на НБА, подобна смяна на местожителството не може да стане факт веднага, а трябва да се изчака един сезон. Може обаче да се направи изключение от правилата заради правните конфликти между клуба и градската управа на Сиатъл.

"Феновете, кметството и бизнесът в Оклахома Сити оказват изключителна подкрепа на баскетбола и на НБА. Ако наистина няма добро взаимодействие между Суперсоникс и града Сиатъл, не виждам причина да се задълбочават проблемите между двете страни", каза по този повод комисионерът на НБА Дейвид Стърн.

Допълнителен плюс за подобна промяна е и домакинството на Оклахома Сити на голяма част от мачовете на отбора на Хорнетс, който напусна Ню Орлиънс заради разрушителния ураган Катрина и причинените щети от него. Тогава в продължение на повече от една календарна година Хорнетс играха домакинските си мачове в Оклахома Сити.