След като загуби на тройки от 10-годишно момиченце, Стивън Къри нямаше подобни проблеми в конкурса за стрелба от 3 точки по време на Уикенда на звездите в НБА.

Звездата на Голдън Стейт Уориърс доминира конкурса, който бе определен като един от най-силните в историята на надпреварата.

Във финалния рунд Къри направи 13 поредни успешни стрелби и с 27 точки отвя конкуренцията на Алън Томпсън и Кайри Ирвънг.

Ървинг, който е победител в конкуса от 2013-а, записа 23 точки в първия рунд, но след това направи едва 17 във финалния.

Къри бе след него и с феноменалния си резултат постави Томпсън под напрежение, с което той не се справи.

Страхотни изпълнители като защитаващият шампион Марко Белинели, Кайл Корвър и Джеймс Хардън пък изобщо не успяха да стигнат до финалния кръг.

В отборния конкурс за стрелба №1 бе Отбор Бош в състав Крис Бош, Суин Кеш и Доминик Уилкинс, които във финала победиха Отбор Уестбруук - Ръсел Уестбруук, Анферни Хардауей и Тамика Кетчингс.

Патрик Бевърли триумфира в конкурса по умения, след като и в полуфинала, и във финала изоставаше, но с перфектни стрелби от тройката от първи опит успя да преодолее последователно Джеф Тийг и Брендън Найт.