Плеймейкърът на Финикс Сънс Стив Неш няма счупване на носа си и ще може да играе в следващия мач на тима от плейофите в НБА от серията със Сан Антонио.

Снощи канадецът се сблъска лошо с Тони Паркър при загубата на Слънцата от „шпорите” н първата среща от полуфиналите в Западната конференция. За разлика от Паркър обаче, Неш бе принуден да пропусне част от двубоя, тъй като от носа му шурна кръв и лекарите не успяха да я спрат навреме.

На пресконференцията след мача Неш заяви, че е добре. „Ударихме се много силно и си мислех, че е счупен, но когато спря да ме боли след минути, разбрах, че не е сериозно. Явно раната се оказа дълбока и затова не успяхме да спрем кръвта.”

„Неприятното се, че се случи в лош момент, и не можах да помогна на момчетата в края на мача,” добави Най-добрият играч за последните две години. „На няколко пъти се опитах да се върна на терена, но просто се оказа невъзможно.”

След като му бяха направени шест шева на носа, Стив Неш заяви, че няма да има проблем за Мач №2 и „просто трябва да се играе с повече сърце”.

Финикс е домакин и във втората среща, която е нощта на вторник срещу сряда, от 5:30 българско време.