Една от големите звезди в НБА - гардът Стеф Къри, получи контузия на левия глезен в мача на тима си Голдън Стейт Уориърс с Лос Анджелис Клипърс рано тази сутрин. Къри напусна игрището в средата на последната четвърт, а Клипърс удариха "воините" като гости с 112:104. Това бе първо домакинство на Уориърс за сезона.

36-годишният Къри отбеляза 18 точки в срещата, а към тях добави 6 асистенции, 4 борби, 2 откраднати топки и 1 "чадър". Андрю Уигинс бе най-резултатен за Голдън Стейт с 29 точки, а по 23 точки отбелязаха за гостите от Калифорния хърватският център Ивица Зубац и гардът Джеймс Хардън. И двамата направиха "дабъл-дабъл", тъй като Зубац взе цели 18 борби, а ветеранът Хардън записа и 11 асистенции.

След този мач и двата тима са с по 2 победи и 1 загуба от началото на сезона.

Междувременно, Оклахома Сити Тъндър продължава с впечатляващото си представяне от началото на сезона. "Гръмотевиците" се поздравиха с трета победа от три мача, след като през изминалата нощ сразиха гостувалия Атланта Хоукс със 128:104. С 35 точки, 11 борби и 9 асистенции на косъм от "трипъл-дабъл" остана суперзвездата на Тъндър Шей Гилджъс-Алекзандър, а с 25 точки и 9 борби за Оклахома се отчете Чет Холмгрен, като той направи и цели 6 блока. За "ястребите", които претърпяха първото си поражение за сезона, гардът Трей Йънг бе най-резултатен с 24 точки. Той направи още 8 асистенции, но и 10 грешки.

"Гръмотевиците" са един от четирите тима с по 3 победи от 3 мача дотук през сезона в НБА. Другите три отбора с това постижение са Лос Анджелис Лейкърс, шампионът Бостън Селтикс и Кливланд Кавалиърс.

В ранния мач за деня от неделната програма в НБА пък Филаделфия 76-ърс надви като гост Индиана Пейсърс със 118:114 след продължение след 45 точки на гарда на Фили Тайриз Макси.