Суперзвездата на шампиона Голдън Стейт Стеф Къри ще пропусна първия кръг от плейофите в Националната баскетболна асоциация, съобщи старши треньорът на отбора Стив Кър.

Къри се възстановява от разтежение на връзки на лявото коляно. Той получи травмата в събота в третата четвърт при победата над Атланта, когато центърът ДжаВейл МакГий падна върху него.

Първоначалните прогнози бяха, че двукратният МВП на лигата ще се възстановява около три седмици, но Кър не очаква, че ще може да може да разчита на най-добрия си реализатор преди края на април, когато започват полуфиналите в двете конференции.

Плейофите в НБА стартират в средата на следващия месец.

"Няма начин Стеф да играе в първия кръг на плейофите. Състоянието му ще бъде преразгледано след три седмици, но не виждам възможност той да бъде възстановен дотогава. Ние трябва да бъдем готови да играем без него и ще видим как ще се развият нещата. През миналата година Кевин Дюрант имаше същата контузия и пропусна около пет седмици", коментира Стив Кър.

Голдън Стейт е изправен пред кадрови проблеми в края на редовния сезон, след като други трима от лидерите в състава Клей Томпсън, Дреймънд Грийн и Кевин Дюрант също лекуват травми.

Шампионите в момента заемат второто място в лигата и в Западната конференция с баланс от 59 победи и 19 загуби, а лидерът Хюстън е с 60 успеха и 14 поражения. /БТА