Спортният свят потъна в скръб след новината за смъртта на Брандън Хънтър. Бившата звезда от НБА почина внезапно на 42-годишна възраст в Орландо, щата Флорида, по време на йога.
 
Хънтър беше избран във втория кръг на драфта на НБА през 2003 г. от Бостън Селтикс. Той изигра общо 39 мача за рекордните шампиони на НБА, а по-късно се премести в Шарлът Бобкетс и Орландо Меджик (31 мача). След като напусна НБА през 2005 г., последваха още десет спирки в кариерата му, една от които в немския тим Байройт. Той игра в отбори от Гърция, Италия, Пуерто Рико, Израел, Турция, Латвия, Германия, Франция и Уругвай.
 
Неговата тъща разказа пред американската телевизия NBC, че двуметровият бивш баскетболист е колабирал по време на йога в Орланд.
 
„Случи се по време на гореща йога, която той редовно правеше. Доколкото знаем, той беше в добра форма. Шокирани сме”, заяви тя.
 
Гореща или Бикрам йога (общо 26 упражнения) се практикува при около 40 градуса по Целзий.

„Ужасно сме натъжени да научим за кончината на нашия бивш съотборник Брандън Хънтър. Изказваме нашите най-дълбоки съболезнования на цялото семейство Хънтър“, написаха от бившия клуб Орландо Меджик.

Друг от бившите му отбори - германският Байройт също се сбогува публично с бившия баскетболист.
 
„Днес трябва да ви съобщим много тъжна новина. Както съобщават медиите в САЩ, Брандън Хънтър – нашият винаги популярен център от втория сезон в Бундеслигата след промоцията – почина внезапно и напълно неочаквано на 42-годишна възраст. Нашите мисли и съболезнования са с приятелите и семейството на Брандън. Семейството на Байройт няма да ви забрави."