Американското списание за финанси „Форбс” публикува ежегодната си класация за най-богатите млади звезди, на възраст до 25 години. Оценени са приходите им между месец юни 2006 и юни 2007 година.

Начело в листата е баскетболистът на Кливлънд Кавалиърс ЛеБрон Джеймс. 22-годишното крило е заработил 27 милиона долара през настоящата година. Това състояние обаче сигурно ще се увеличи още и до края на 2007 се очаква Крал Джеймс да стане най-добре припечелващият баскетболист изобщо, задминавайки Коби Брайънт.

ЛеБрон подписа нов договор с Кливлънд за 60 милиона в рамките на четири години, но 13 от тях бяха изплатени още през тази. Звездата от НБА има и рекламни контракти с „Найк”, „Кока-кола” и др.

Именно подобни рекламни договори отредиха челните места в класацията на атлети, а не на филмови и музикални звезди.

На второ място се нареди връстникът на Джеймс Реджи Буш. Състезателят по американски футбол е събрал 24 милиона през 2007 година, като само част от тях идват от заплатата му в Ню Орлиънс.

Третото място бе отредено за руската тенисистка Мария Шарапова. Доходите на 20-годишната блондинка възлизат на 23 милиона долара. Само 3.8 милиона от всичко това е придобито след победи на корта. Шарапова е и най-богатата спортистка в света изобщо.

На четвърта позиция е голф феноменът Мишел Уий, която разполага с 19 милиона долара.

В подреждането следват други филмови звезди, певци и певици, като Мери-Кейт и Ашли Олсън, Дакота Фанинг, Даниел Радклиф, Аврил Лавин и др.