Трейси МакГрейди и Хюстън Рокетс стигнаха до споразумение, което позволява на баскетболиста да напусне отбора. Агентите на залязващата суперзвезда са разговаряли с ръководството на „ракетите”, след като треньорът Рик Аделман обяви, че няма намерение да дава повече игрово време на гарда. МакГрейди все пак се завърна в състава, след като пропусна първите 23 мача от сезона заради последната си контузия. Той обаче записваше само по седем-осем минути в шестте мача, в които бе използван, затова се стигна до раздялата с Хюстън. Според източници от клуба, шефовете са позволявали МакГрейди да остане и да поддържа форма с отбора, но той е отказал.

Бившият топреализатор на НБА трябва да получи 23 милиона долара за тази последна година от своя контракт, и именно това е причината Хюстън да не може да го продаде – няма отбор, готов да му плати подобна сума, особено предвид здравословните му проблеми. Все пак се очаква през февруари към него да бъде отправена някоя и друга оферта, преди затварянето на трансферния прозорец.

Въпреки невероятната си класа, и безспорен талант, Трейси МакГрейди нямаше много късмет в годините, изкарани в Хюстън – от 2004 насам. В два от сезоните той игра половината мачове, а миналата година дори не премина и тази граница, като записа участие само в 35 срещи.