Милуоки Бъкс се нуждае от по-твърда защита и повече раздаване на топката в нападение. Затова ръководството на тима от НБА се обърна към рекордьора по асистенции в един мач – Скот Скайлс, който се съгласи да води отбора. Скайлс се прочу и с това, че навремето се сби с Шакийл О`Нийл, и оцеля.

Бъкс представиха своя нов наставник тази нощ, като той подписа договор за четири години. Преди няколко дни Милуоки освободи добрия приятел на Скайлс Лари Кристковяк.

С натрупания вече опит като треньор, Скайлс не смята да се отказва да изисква максимума от баскетболистите си. „Винаги ме карате да се чувствам все едно съм виновен за това,” заяви той на пресконференцията. „Всеки, който идва на тренировка с ентусиазъм, концентрация и се труди здраво, няма да има никакъв проблем с мен.”

„Няма да е лесно,” призна новият наставник. „Нямам магическа пръчка, с която да оправя нещата. Ние ще се потрудим доста, ще заиграем по-добре в защита, и така ще направим първата стъпка.”

44-годишният Скот Скайлс прекара три години във Финикс, преди да поеме поста старши треньор от Дени Ейндж през 1999 година. Той бе уволнен от Чикаго Булс миналия декември, въпреки положителните резултати през последните четири години.