Новото попълнение на Кливлънд Кавалиърс Шакил О`Нийл смени отбора, но не иска да сменя втората си професия. Напротив – Големият Аристотел се надява да продължи да пази реда като помощник-шериф и в Охайо.

Говорителят на община Куяхога Джон О`Брайън потвърди, че в офисите на местната полиция са получени документите на центъра, който иска да е специален заместник на шерифа. Той иска да има право да носи пистолет и да прави арести, без да бъде на платена, официална длъжност.

О`Нийл вече има опит в изпълнението на служебни задължения от този род в Аризона, Вирджиния и Флорида.

Шерифът е предал документите на Шак в местната общинска агенция, която трябва да прецени дали да удовлетвори молбата му. Главният прокурор на щата Холи Холингсуърт сподели, че ако бъде одобрен, О`Нийл ще трябва да премине 36 часа обучение и да издържи приемен изпит за полицията.

Не е ясно как от Кливлънд ще реагират на поредната приумица на ветерана. Шакил е само от няколко месеца с Кавалерите, но първите два мача за тима в НБА бяха катастрофални. Кавс записаха две поредни победи, и сега със сигурност ще се нуждаят от по-сериозна дисциплина и ред промени, за да променят негативния ход на събитията.