Една от най-големите звезди на НБА Шакил О`Нийл бе представен като ново попълнение на Кливлънд Кавалиърс. Големият Аристотел обяви, че има само една цел: да донесе титлата на клуба, и на неговия лидер ЛеБрон Джеймс.

„Мотото ми е простичко,” заяви 15-кратният участник в Мача на звездите. „Спечели пръстен за Крал Джеймс.”

Ръководството на Кливлънд смята, че Шакил О`Нийл е липсващата частица от пъзела, който ще им помогне да стигнат мечтания връх. Градът не се е радвал на титла нито в НБА, нито в американската футболна лига или бейзболното първенство от 1964 година насам.

По време на половинчасовата пресконференция, която повече приличаше на ток-шоу, 37-годишният ветеран призна, че се надява само да е здрав за следващия сезон. „Всичко друго си е на мястото. Няма вече място за извинения. Просто трябва да го свършим,” заяви той.

Шак получи екип с номер 33 и бе приветстван лично от собственика на тима Дан Гилбърт. Кливлънд е първият по-мразовит град, в който О`Нийл ще играе, след Орландо, Лос Анжелис, Маями и Финикс.

Шакил О`Нийл няма намерение да оспорва лидерството на ЛеБрон, той обяви, че това е „отборът на ЛеБрон”: „Аз ще се впиша в обстановката. Това вече е един страшно добър отбор.”

Шак има три титли с ЛА Лейкърс и една с Маями, и се надява трофей номер 5 да е възможен, с „великия ЛеБрон Джеймс”.

Шакил О`Нийл завърши и традиционно, с шегичка: „Синовете ми обичат ЛеБрон повече, отколкото обичат мен. Малко ревнувам дори.”