Още в първия ден след края на редовния сезон в Националната баскетболна асоциация паднаха две треньорски глави. Според авторитетни издания в Чикаго и Ню Йорк, Джим Бойлън и Айзия Томас вече няма да водят отборите от двата съответни града.

Chicago Tribune информира, че Бойлън вече не е старши треньор на Чикаго Булс. Той е бил освободен от ръководството на клуба и договорът му е прекратен. Това се случи след последния двубой от редовния сезон, в който Чикаго победи със 107:97 Торонто.

„Биковете” обаче не се класираха за плейофите, което определи решението на борда. Новината бе потвърдена и от клуба преди минути.

Доста по-очаквано, Ню Йорс Никс се раздели с Айзия Томас след един бурен и много неуспешен сезон. NY Daily News съобщи, че работата на Томас като треньор със сигурност е приключила, но той може да остане на друг пост в клуба.

Новият президент на Никс Дони Уолш по-късно днес ще свика пресконференция, на която ще обяви решението да бъде освободен Томас.

Айзия Томас имаше много проблеми пред изминалата година и почти през цялото време бе спряган за уволнение. Ню Йорк Никс завърши предпоследен в Източната конференция, като спечели едва 23 мача за цялата година. Томас бе в обтегнати отношения и с повечето играчи на тима, като дори изгони местния любимец Стефон Марбъри за известно време.

По последни информации, наставникът на Милуоки Лари Кристковяк също е бил уволнен. Кандидати за негов заместник са Лари Браун, Рик Карлайл, Алвин Гентри и Скот Скайлс.