Звездата на Хюстън Рокетс Джеймс Хардън най-сетне беше наказан от Националната Баскетболна Асоциация. Брадата бе глобен с 50 хиляди долара заради нарушаване на протокола на НБА, който бе изготвен срещу разпространението на COVID-19.

Вчера в социалните мрежи се появи видеоклип на 8-кратния участник в „Мача на звездите“, който за пореден път е посетил нощен клуб, което е в противорез с приетите правила на Лигата за борбата с коронавируса. Също така, от Хюстън очакват да разберат колко дни карантина ще трябва да изтърпи Хардън. За всеки пропуснат мач на отбора си той ще губи по 284 хиляди долара от заплатата си за следващия сезон, съобщава Ейдриън Войнаровски от „ESPN“.

Хардън все пак е дал отрицателен тест за COVID-19, но трима негови съотборници са с положителен резултат. През изминалата нощ Хюстън трябваше да открие сезона си с двубой срещу Оклахома Сити Тъндър, но мачът бе отложен заради това, че „ракетите“ нямаха 8 здрави играчи за срещата.

Трима от състава на Стивън Сайлъс са заразени с COVID-19, още четирима са под карантина, а Хардън бе наказан за двубоя заради провинението си. Така мачът между Хюстън и Оклахома ще се изиграе на по-късна дата, която все още не е ясна.