Сан Антонио демонстрира отново превъзходството си над Юта във финала на Западната конференция в НБА. „Шпорите” са на половината път до големия финал в Лигата, след като спечелиха и втория мач от серията си срещу „Джазмените”, този път със 105:96 у дома, в Тексас.

Явната разлика в класите на двата отбора не остави никакъв шанс за момчетата на Джери Слоун. Сан Антонио имаше план за втория мач: натрупай сериозна преднина, остави я да се стопи малко, а след това закопай Юта с тройки.

Тони Паркър даде всичко от себе си за изпълнението на този замисъл и завърши със 17 точки и гросмайсторските 14 асистенции. „Те просто ни се предлагат,” коментира френският гард.”Всеки път, когато нападам, те се откриват на тройката. Принуждават ни да стреляме отвън и тази вечер успяхме да вкараме доста.”

Тим Дънкан завърши с 26 точки и 14 борби, а Ману Джинобили добави 17 точки.

Юта бе губещият отбор още от първата секунда на мача, въпреки 33 точки и 15 борби на Карлос Буузър. Дерон Уилямс завърши с 26 точки и 10 борби.

Мач №3 е чак в събота вечерта, а следващите две срещи са в Солт Лейк Сити, където Юта се представя без грешка в плейофите до момента.