Сан Антонио е новият шампион в Националната баскетболна асоциация. В последния мач от финалната серия „шпорите” се наложиха само с една точка разлика над Кливланд Кавалиърс – 83:82 (19:20, 20:14, 21:18, 23:30), но това бе достатъчно, за да триумфират за четвърти път в Лигата. С общ резултат 4:0 Сан Антонио сложи край на сезона в НБА.

Домакините от Кливланд направиха всичко възможно, за да запишат поне един успех срещу Тони Паркър и компания, но въпреки усилията класата на Спърс си каза тежката дума.

Oпитите на Леброн Джеймс да изведе своя тим напред и да покаже, че не случайно неговият отбор е на финал след 37 години, не се увенчаха с успех, заради защитата на гостите, която бе на ниво и съумя да го опази. Все пак звездата на Кливланд бе най-добър на терена за своя тим с 24 точки, 6 борби и 10 асистенции.

Чрез страхотната си игра и невероятни контраатаки Сан Антонио се опита да реши мача още във втората част, но след почти равностойна трета, домакините се мобилизираха и бяха на път да стигнат до победата.

В четвъртата част Кливланд вкара 30 точки срещу 23 на своя съперник и само една точка не успя да ги прати в продълженията. Така след страхотна игра, защита и включване на лидерите в тима Сан Антонио стигна заслужено до победата.

Тони Паркър, Тим Дънкан и Ману Джинобили бяха в основата на този четвърти в историята на „шпорите ” триумф. Най-резултатен в срещата бе аржентинският национал, който вкара 27 точки, а съотборниците му Паркър и Дънкан реализираха съответно по 24 и 12.

Така след 1999, 2003 и 2005 г., отново нечетната 2007 се оказа щастлива за Сан Антонио.