Сан Антонио Спърс се класира за финала в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация, след като спечели решителната седми мач срещу отбора на Ню Орлиънс.

За титлата в конференцията Шпорите ще играят срещу Лос Анджелис Лейкърс, като първата среща е в Лос Анджелис. Този полуфинал Сан Антонио започна с 2-0 победи, но след това допусна обрат до 2-3. Все пак отборът се надява, че може да спечели петата си титла на НБА. От началото на 21-и век Шпорите имат три- 2002/2003, 2004/2005 и 2006/2007.

В последния мач Сан Антонио се наложи с 91:82, като Ману Джинобили вкара 26 точки, включително и четири наказателни удара в последната минута на мача. Тони Паркър добави 17, като в последната минута вкара важни 2 точки.

Тим Дънкан завърши мача с 16. Сан Антонио водеше в резултата 71:56 в началото на четвъртата част, но със здрава защита домакините успяха да съкратят пасива си на 3 точки- 80:83 три минути след това. Дейвид Уест вкара 20 за Ню Орлиънс, които счупиха клубния си рекорд в редовния сезон с 56 победи. Плеймейкърът на домакините и за първа година участник в Мача на звездите Крис Паул добави 18 точки, от които една тройка, и 8 борби.

 "Стрелбата ми вървеше много добре в първата част. Може би тогава направихме и най-важната крачка към успеха, налучкахме ритъма и нямаше как да загубим", коментира след срещата аржентинецът Ману Джинобили. "През второто полувреме малко нарушихме синхрона, но не чак толкова, че да допуснем обрат. Вкараха ни само 82 точки, което показва, че защитата ни е работила добре".