Бостън Селтикс започна с победа в полуфиналната серия в Източната конференция, побеждавайки Вашингтон с 123:111.  С този успех "келтите" поведоха с 1:0 победи. Следващият двубой от серията отново е в залата на Бостън - ТД Гардън.

Вашингтон започна шеметно, отбелязвайки 16 безответни точки. Не спореше на играта на Бостън, а за капак Айзея Томас остана без зъб. В спор за топката "магьосникът" Ото Портър вкара лакът в устата на Томас и зъбът на играча на "келтите" отхвръкна на паркета. Преднината на Вашингтон достигна връхна точка от 17 пункта, но на почивката Бостън губеше само с 5 - 59:64.

В решителната трета четвърт "келтите" доминираха. "Дъждът" от тройки и здравата защита на Бостън обърна мача в полза на домакините и в края на частта "келтите" дръпнаха с 15 точки. До нов обрат не се достигна и водени от Айзея Томас Бостън се поздравиха с успеха.

Ал Хорфърд бе близо до трипъл-дабъл - 21 точки, 10 асистенции и 9 борби. Джо Краудър добави 24 точки, а най-резултатен за Бостън за пореден път бе Айзея Томас с 33 точки.

Гардовата двойка на Вашингтон - Джон Уол и Брадли Бийл завърши срещата с общо 47 точки - 27 на 20 точки в полза на Бийл. А от общо 27 асистенции за Уизърдс 16 са на сметката на Уол.

Мач №2 от серията ще се играе в сряда сутринта в 03:00 часа българско време.