Дерик Роуз беше най-резултатен и завърши с 25 точки и 7 асистенции при победата на Чикаго с 88:79 като гост на Бостън в дербито на Националната баскетболна асоциация. Най-полезният играч в НБА за миналия сезон се завърна в състава на "биковете", след като пропусна победата на Чикаго срещу Вашингтон в сряда заради контузия в пръст на крака.

Гостите поведоха с 52:33 след втория период, но Бостън намали изоставането си на само една точка преди последната четвърт.

Отборът на Селтикс пропусна две поредни стрелби и това помогна на Чикаго да вземе аванс от шест точки.

Луол Денг добави още 21 точки и 16 борби за успеха на "биковете", а Рей Алън беше най-резултатен за Бостън с 16 точки. Рахон Рондо вкара още 14 точки за "зелено-белите".

В друга среща от НБА завърналият се в игра Ти Лоусън вкара 24 точки за успеха на Денвър със 117:104 като домакин срещу Маями. "Горещите" имат десет загуби в последните си десет двубоя в Денвър.

Леброн Джеймс реализира 35 точки за Маями, а Дуейн Уейд завърши с 12 точки преди да напусне игра с контузия в глезена в последната част, информира БТА.

Сан Антонио спечели като домакин с 99:83 срещу Портланд. Тони Паркър вкара 20 точки за "шпорите", които стартират сезона с осем победи от осем домакински срещи. ЛаМаркъс Олдридж беше най-резултатен за гостите с 29 точки. В състава на Портланд тежка контузия в глезена получи ветеранът Маркъс Кемби.

Лос Анджелис Лейкърс пък победи с 97:92 състава на Кливланд и постигна пети пореден успех в Лигата. Кобе Браянт реализара 42 точки за успеха на "езерняците", а Пау гасол добави 19 точки и 10 овладени топка под кошовете. Кайри Ървинг вкара 21 точки за гостите от Кливланд.