Испанската сензация в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) Рики Рубио ще пропусне всички мачове до края на сезона, както и Олимпийските игри в Лондон по-късно през лятото заради контузия на коляното. Това обявиха ръководителите на Минесота Тимбъруулвс, където плеймейкърът се състезава.

Травмата в левия крак на играча е резултат от сблъсък с Коби Брайънт по време на мача между Минесота и Лейкърс, спечелен от езерняците със 105:102. 21-годишният състезател се подложи на ядрено-магнитен резонанс, който показа, че има скъсана предна кръстна връзка на лявото коляно. Лечението изисква бърза операция и дълга рехабилитация.

От началото на първенството Рики Рубио е изиграл 41 мача за Горските вълци, има постижение средно 10.6 точки на мач, 8.2 асистенции и 4.2 Борби. С играта и със статистиката си Рубио беше кандидат номер 1 за наградата Новобранец на годината.

"Наистина нещастно стечение на обстоятелствата за нашия клуб, но още повече е и за Рики, който трябва да спре с мачовете за известно време. Но той е биткаджия, мъжко момче и много последователен. Така че през следващата година го очакваме зареден с желание за изява", заяви президентът на клуба от Минеаполис Дейвид Каан.