Орландо победи Кливлънд със 116:114 след продължение и е само на един успех от класирането на финал в Националната баскетболна асоциация. „Магьосниците” вече водят с 3-1 победи в серията в Източната конференция, и са на път да сътворят може би най-голямата изненада в тазгодишните плейофи, като отстранят смятания за сигурен финалист отбор на „Кавалерите”. Ако момчетата на Стан Ван Гънди успеят да изпълнят задачата си, а именно – да вземат само още една победа в серията – те ще са на финал за първи път от 1995 година насам.

Двубоите между Орландо и ЛеБрон Джеймс продължават да са невероятно завързани, като трети мач от серията се решава в рамките на две точки. Тази нощ Крал Джеймс имаше и подкрепа от страна на съотборниците си, която досега му липсваше, но това не бе достатъчно, за да спре феноменалната стрелба на домакините.

Баскетболистите на Орландо записаха рекорден брой тройки в историята на клуба в плейофите, като нанизаха цели 17. ЛеБрон успя да спаси отбора в мач №2 с невъзможен далечен шут, но нямаше същия късмет в четвъртата среща. Тазгодишният MVP на Лигата завърши с 44 точки, но и това не спря „магията” на Дуайт Хауърд и компания.

„Супермен” Хауърд избухна в продължението с 10 точки, от своите общо 27. Рейфър Алстън пък имаше страхотен ден, като завърши с 26 точки, от които шест тройки. Френският национал Микаел Пиетрус също не трепваше от линията за три точки, като успя на пет пъти да порази коша на Кливлънд и отбеляза 17 точки.

Дори и да се стигне до Мач №7, Орландо вече знае как да го спечели, тъй като в предишната си серия се наложи именно по този начин над Бостън. Всичко обаче може да приключи още в петък сутринта, когато „Магьосниците” гостуват в Охайо.

Дуайт Хауърд ще има върху какво да мисли в следващите дни, тъй като му трябва спокойствие. Центърът си изпроси шесто техническо нарушение за „разговор” със противников играч, а седма подобна санкция би означавала автоматично наказание за един мач. „Май ще трябва да си залепя устата,” въпреки това се пошегува Хауърд след победата.

Бившият играч на Орландо Шакийл О`Нийл, с когото тимът за последно игра финал, изгледа двубоя от първия ред. Късмет на „Магьосниците” носеше и седемгодишната Джина Мари Инкандела, която в ранна възраст е страдала от говорни проблеми, но сега вече пее като славейче, и изпълни химна на САЩ преди срещата. Орландо има четири победи и нито една загуба, когато Джина Мари пее преди техните двубои.