Избраният под номер едно в Драфта на Националната баскетболна асоциация – Блейк Грифин – скоро няма да направи своя дебют в най-силното първенство на света. Лос Анжелис Клипърс разкри, че талантът е с счупване в капачката на лявото коляно, и не е ясно кога ще се възстанови. Минимумът е шест седмици, като тепърва предстоят още тестове.

Грифин, който се представи силно по време на предсезонната подготовка, вероятно няма да играе в първите 20 мача от редовния сезон, което е една четвърт от всички срещи до плейофите.

Според информациите, Грифин е получил травмата по време на последния контролен мач на Клипърс срещу Ню Орлиънс миналия петък, след като се преви от болка при една забивка. Първоначално отборът съобщи, че става дума за възпаление, но след това призна и за счупването.

Като цяло, Грифин няма особен късмет. Той получи неприятно разтежение и в дясното си рамо по време на Лятната лига през юли. Клипърс възлагаше големи надежди на младата си звезда, но все пак може да разчита на добрата си селекция.