Преговорите между собствениците на отборите в НБА и играчите ще продължат и в четвъртък, след като 12-часовите разговори в Ню Йорк вчера вечерта не дадоха особени резултати.

"Договорихме се да спрем часовника, докато продължаваме да преговаряме. Разбрахме се да подновим разговорите в четвъртък по обяд", сподели комисарят на НБА Дейвид Стърн. "Няма да говоря за оптимизъм или песимизъм, просто продължаваме преговорите. Нищо не се случи днес", добави той. Разговорите се проведоха в хотел в Манхатън и преминаха крайния срок, поставен от Стърн за играчите да приемат последната му оферта или да чакат по-лоша. Стърн заяви, че офертата ще се промени до 53 към 47 процента от приходите в спорта в полза на собствениците, ако няма договорка до сряда. Това наистина се случи и комисарят увери, че ще предложи тази оферта.

"Опитаме се да демонстрираме добра воля и съюзът опитва същото", каза още Стърн. Шефът на асоциацията на баскетболистите Дерек Фишър сподели, че няма никакъв напредък след последните разговори. "Не можем да кажем, че имаше съществен прогрес. Ще продължим в четвъртък... и ще видим дали можем да продължим с усилията си поне да приключим това", каза той. Ако локаутът не приключи, още мачове от сезона могат да бъдат отменени, въпреки че има надежди за сделка. Първият месец от кампанията вече стана жертва на преговорите.