Предсезонната контрола между Лос Анжелис Лейкърс и Юта Джаз, която трябваше да се играе тази вечер в Сан Диего бе отменен, заради опустошението на огромен брой домове в околността. Над 346000 къщи са разрушени от пожарите, разпростирани от вятъра из целия щат Калифорния.

„Трагедията е толкова голяма и има толкова много неизвестни, че никой не знае какво ще стане в следващите дни,” заяви един от вицепрезидентите на ЛА Лейкърс Тим Харис. „След като обсъдихме помежду си много детайли, решихме, че това е правилното решение. Хората в Сан Диего ни подкрепят много и ние искаме да изразим нашата подкрепа в този тежък за тях момент.”

Старши треньорът на Лейкърс Фил Джексън обяви решението снощи. „Сан Диего е град, който очевидно е в криза и се възстановява, затова хората там се ограничават в дейностите си. Там се иска от хората да не излизат много навън, и освен това съхраняват ресурсите си. Трябва да се помисли за това.”

Наставникът на Юта Джери Слоун одобри думите на колегата си. „Трябва да се съобразяваме, да сме загрижени за хората, които се притесняват за своите домове, и не им е до баскетболен мач. Очевидно е по-добре да не ходим до там, а да се готвим на собствен терен,” допълни треньорът.

Снощи Юта победи ЛА Лейкърс в Анахайм с 102:81.

Още по темата за пожарите в Калифорния, четете в DarikNews.bg.