Лятото на Вашингтон Уизардс продължава да бъде изпълнено с раздели с играчи. След като стана ясно, че Брадли Бийл вероятно ще бъде пратен във Финикс Сънс, журналистът на ESPN Адриан Вожнаровски съобщи, че Кристапс Порзингис ще премине в Бостън Селтикс като част от сделка, включваща три отбора.

Като част от споразумението, „магьосниците“ ще получат Тайъс Джоунс от Мемфис Гризлис, както и Данило Галинари и Майк Мускала от Селтикс. Гризлис междувременно ще се подсилят с Маркъс Смарт от „келтите“, като изпратят същевременно 25-ия си пик от Драфта тази година и първи избор в Драфта през 2024 чрез Голдън Стейт Уориърс на Бостън.

Миналия сезон Порзингис завърши с 23.2 точки, 8.4 борби, 2.7 асистенции и 1.5 чадъра средно на мач за 32.6 минути средно на паркета. Той игра 65 срещи – най-големият му брой след 66-те с екипа на Ню Йорк Никс през сезон 2016/17, и бе здрав, след като различни травми му попречиха да бъде постоянен в изявите си през изминалите три кампании. В Бостън той ще се присъедини към талантливото дуо Джейсън Тейтъм и Джейлън Браун.

От своя страна Смарт, който игра за Селтикс във всичките си девет сезона в НБА, ще предложи ценни минути на позицията пойнт гард в отсъствието на звездата на Мемфис Джа Морант, който ще изтърпи наказание от 25 срещи за начало на сезона. В добавка, Смарт е и един от най-добрите защитници в Лигата, като бе избран за Най-добър на този пост през 2022.