20-годишният новобранец от Латвия Кристапс Порзингис вкара 28 точки, но Ню Йорк отстъпи пред Далас с 97:104 в собствената си зала "Медисън Скуеър Гардън".

 бе точен при 13 от 18-те си изстрела към коша на съперника и отбеляза 12 точки в последната четвърт, с което помогна на Ню Йорк да стопи изоставане от 23 точки до само 4. 

Фаул в атака на Кармело Антъни в последната минута обаче попречи на домакините да направят паметен обрат. Германската супервезда на Далас Дирк Новицки, който завърши с 25 точки, заяви след срещата, че сравненията между него и 221-сантиметровия Порзингис са напълно основателни и дори латвиецът е "по-добър, отколкото когато аз бях на 20 години". 

Освен Новицки, много добър мач за Далас направи и Дерон Уилямс, който вкара 20 точки. Бившият играч на Никс Реймънд Фелтън завърши с 14 за победата на тексасците. За Ню Йорк Кармело Антъни вкара 17 точки и направи 8 асистенции, а испанският гард Хосе Калдерон приключи с 14 точки. В дербито в Югоизточната дивизия Вашингтон се наложи като гост над Маями със 114:103. 

Гардовете на столичани Джон Уол, Брадли Бийл и Гари Нийл направиха страхотен мач и вкараха общо 68 точки. Уол бе над всички с 26 и 7 асистенции, а Бийл и Нийл добавиха по 21 точки. За Маями Дуайн Уейд направи отличен двубой с 26 точки и 9 асистенции, а Горан Драгич приключи с 20 точки. Крис Бош отбеляза 18 точки за домакините, които след загубата бяха свалени от върха в Източната конференция. 

Коди Зелър направи чудесен мач и бе с основна заслуга за победата на Шарлът като домакин над Детройт със 104:84. 

Центърът на Хорнетс вкара 20 точки, с които бе най-резултатен за домакините, но също така се представи отлично и в защита, където лимитира звездата на Детройт Андре Дръмънд до едва 9 точки и 9 борби. Кемба Уокър и Мо Уилямс вкараха по 14 точки за Шарлът, а Джереми Лин и Никола Батум завършиха с 13 за 12-тата победа на тима си от началото на сезона. За Детройт (12-10) най-резултатни в мача бяха Кентейвиъс Колдуел-Поуп с 16 точки и Ерсан Илясова, който вкара 15./БТА