Портлънд победи Денвър със 116:105 точки в среща от Националната баскетболна асоциация. „Пионерите” стигат до успех в Колорадо едва за втори път през последните седем години, като за последно се радваха на победа през 2003 година.

Брандън Рой завърши с 26 точки и 11 асистенции, а Чанинг Фрай добави 20 точки за Портлънд, който допълнително усложни положението на Денвър. В последно време Нъгетс не се представят на ниво и загубиха вече две поредни срещи.

Портлънд пък се намира в страхотна форма, като продължава серията си от поредни успехи, вече на седем, три от които извън дома.

„Вече не се чувстваме невидими, уверени сме в себе си,” заяви Рой. „За печелиш като гост е знак за зрялост.” Зряла бе и стрелбата на тима – 55% - като Фрай реализира 10 от 13-те си опита за кош.

„От началото до края те ни мачкаха и си правеха каквото си искат,” заяви звездата на домакините Алън Айверсън, който отново бе най-резултатен за тима с 38 точки.

Денвър започна сравнително добре мача, но през второто полувреме позволи на съперника си да поеме инициативата и да дръпне напред в резултата. За пореден път Кармело Антъни не бе на себе си и завърши с 19 точки – само 6 точни от 17 изстрела. Кениън Мартин добави 14 точки за Нъгетс.

В останалите мачове от тази нощ в НБА:

Детройт – Голдън Стейт 109:87

Торонто – Бостън 77:90

ЛА Лейкърс – ЛА Клипърс 113:92