Звездата на Портлънд ТрейлБлейзърс Брандън Рой претърпя артроскопия на дясното коляно снощи, и ще пропусне следващите между една и две седмици. Това означава, че няма да вземе участие в плейофната серия срещу Финикс Сънс, от първи кръг, тъй като срещите от нея стартират в неделя. Добрата новина е, че ако Портлънд успее да отстрани първия си опонент, Рой може да е на линия за следващия съперник – победителят от серията Далас-Сан Антонио.

Брандън Рой е основният точконосител в състава на „Пионерите”, със средно 21.5 точки на мач. Той се контузи миналия уикенд, по време на първото полувреме от мача срещу ЛА Лейкърс. На негово място се очаква да започва испанецът Руди Фернандес.

Едно от позитивните неща, върху които са се съсредоточили в Портлънд е фактът, че през целия сезон тимът е измъчван от контузии, но все пак намери място в плейофите. Самият Рой пропусна повече от дузина срещи с възпалено сухожилие, преди да се открие и разкъсване в менискуса му. 13 баскетболисти на отбора пропуснаха общо 311 мача от редовния сезон, а само Андре Милър и Мартел Уебстър са записали пълни 82 мача.

Дори на последната тренировка на Портлънд снощи, целият щаб изтръпна, когато Маркъс Кемби обърна глезен. Впоследствие обаче се оказа, че няма никакъв проблем и той ще е на линия за неделния сблъсък с Финикс.