Портланд нанесе четвърта поредна загуба на шампиона в НБА Сан Антонио, след като пред собствена публика спечели със 111:95. С най-голям принос за успеха бе Уесли Матюс, който вкара рекордните си за сезона 31 точки. 

Ключова за победата се оказа стрелбата от далечно разстояние, като Портланд реализира при 13 от 26 опита от тройката. С успеха домакините спечелиха серията през редовния сезон срещу Сан Антонио с 3:1, а от 2009 година насам са с 16 победи и 7 загуби срещу същия съперник. Освен Матюс, добър мач изигра и Деймиън Лилард. Двукратният участник в Мача на звездите завърши с 18 точки, а съотборникът му ЛаМаркъс Олдридж вкара 11 точки и взе 13 борби, като по този начин стана първият играч през този сезон, който вкарва поне 1000 точки и взима поне 500 борби. За Сан Антонио на ниво бяха единствено ветеранът Тим Дънкан и гардът Дани Грийн, които завършиха с 20 и 17 точки съответно.

Далас допусна тежко поражение с 84:107 при визитата си на Атланта. Водачът в Източната конференция се възползва максимално от липсата на един от най-добрите играчи на гостите Раджон Рондо. 

В друг мач от снощи в Минеаполис 20 000 души дойдоха в "Таргет Сентър", за да видят завръщането на любимеца си Кевин Гарнет. Гарнет, който носи екипа на Минесота в първите 12 години от кариерата си, се завърна в тима на Тимбъруулвс през миналата седмица, 7,5 години след като напусна в посока Бостън. 38-годишният Гарнет вкара 5 точки и взе 8 борби и помогна на тима си да спечели с 97:77 срещу гостуващия Вашингтон. /БТА