Фаворитът Кливлънд Кавалиърс победи с 96:94 у дома Чикаго Булс и се класира за полуфиналите в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация след 4-1 победи в серията.

С основен принос за успеха на домакините бе звездата Леброн Джеймс, който завърши с 19 точки, 10 борби и 9 асистенции. В самия край на срещата Джеймс получи контузия в дясната ръка и се наложи да изпълни един наказателен удар по нехарактерен за него начин - с лявата ръка.

В равностойния мач номер 5 от серията най-резултатен бе Антуан Джеймисън с 25 точки. Дерик Роуз пък завърши с 31 точки в състава на Чикаго. Неговият съотборник Луол Ден добави 26 точки.

На полуфиналите на Изток Кливлънд ще се изправи срещу Бостън Селтикс. Келтите спечелиха с 96:86 у дома срещу Маями Хийт и също триумфираха в своята серия с 4:1 победи. Рей Алън вкара общо 26 точки, 15 от които дойдоха след стрелба от тройката.

Ражон Рондо пък добави 16 точки 12, асистенции и 8 овладени топки, а Пол Пиърс завърши с 21 точки в състава на Бостън. Дуейн Уейд наниза 31 точки за горещите, които не успяха да избегнат отпадането още в първия кръг на директните елиминации.

Бостън и Кливлънд играха драматична полуфинална серия от седем мача през 2008 година. Тогава Селтикс спечелиха с 4-3 победи и се класираха за финала в Източната конференция.

На Запад Далас Маверикс спечели срещу Сан Антонио Спърс у дома със 103:81 и намали изоставането си в серията на 2-3 победи. Карън Бътлър се отличи 35 точки за домакините, което е рекорд за него в плейофите. Тони Паркър бе най-резултатен за шпорите с 18 точки. Мач номер шест от серията е в четвъртък в Сан Антонио.

Лос Анжелис Лейкърс спечели у дома със 111:87 срещу Оклахома Сити и води с 3-2 победи в серията.