Кевин Гарнет вкара кош с последната сирена за победата на Бостън със 107:105 над Ню Йорк Никс в среща от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА). За победата обаче се отличи най-вече Пол Пиърс, който наниза 33 точки и всичките в продължението преди решителния кош на Гарнет.

Последната ситуация в мача се разви изключително любопитно. Записалият рекорден брой точки за сезона Пиърс вкара всичките за Бостън в продължението, с което заслужи да бъде пазен от цели двама играчи на Никс в последното разиграване. Те обаче подцениха открилия се Гарнет, който бе безпощаден под коша.

За втората победа от последните пет мача за Бостън 14 точки, 10 асистенции и 9 борби записа Ражон Рондо. За Никс най-резултатен бе Ал Харингтън с 30 точки, докато Дейвид Лий направи дабъл-дабъл с постижението от 22 точки и 15 спечелени борби.

В друга среща от вечерта шампионите от Лос Анджелис Лейкърс разбиха Оклахома със 101:85 у дома. Кобе Брайънт вкара необичайно малкото за него 26 точки, но пък две от тях бяха постигнати със "зашеметяваща" забивка от задната част на таблото.

Отборът на Лейкърс, който изненада дори собствените си фенове на 3-и ноември с победа след продължение срещу същия противник, този път контролираше изцяло мача и успя да спечели с лекота, но не и без помощта на Андрю Байнъм, който записа 25 точки и 9 борби за крайния успех.

Резултатите от НБА:

Торонто - Орландо - 96:104

НЙ Никс - Бостън - 105:107 след продължение

Шарлът - Индиана - 104:88

Маями - Ню Орлиънс - 102:101

Финикс - Детройт - 117:91

ЛА Лейкърс - Оклахома Сити - 101:85