Капитанът на Бостън Селтикс Пол Пиърс е готов за втория мач от финалната серия в Националната баскетболна асоциация срещу Лос Анжелис Лейкърс. Селтикс води с 1-0 победи в серията, а тази нощ е и вторият двубой, отново в „Бостън Гардън”.

Именно в първата среща Пиърс получи много неприятно разтежение в дясното коляно, заради която бе изнесен на ръце от залата. Тогава той се завърна на терена и стисна зъби, за да поведе съотборниците си, но определено се нуждаеше от лечение.

След интензивна терапия за три дни, тази сутрин Пиърс взе пълноценно участие в лекото занимание на Бостън без да има признаци за болка в коляното. Лидерът на Селтикс носеше превръзка на коляното си, а в края на тренировката поигра заедно със Сам Касел.

Все още не е ясно дали друг важен за Селтикс играч – Кендрик Пъркинс – ще може да играе тази нощ. Той пропусна тренировката днес и вероятно наставникът Док Ривърс ще вземе решение дали да го пусне по време на самия мач. Пъркинс също се контузи по време на първия двубой, като травмата му е в глезена.

Бостън и Лос Анжелис Лейкърс играят от 4:00 часа българско време.