Старши треньорът на Шарлът Лари Браун отправи своето послание към Алън Айверсън – не се отказвай още. Двамата изкараха най-добрите си години заедно в тима на Филаделфия, и сега Браун се опитва да убеди възпитаника си да размисли относно решението си да се пенсионира рано-рано. 34-годишният Айверсън напусна Мемфис, след като игра само в три мача и започваше като резерва, и преди няколко дни разпространи в пресата, че се оттегля от НБА.

Лари Браун разкри, че се е опитал да се свърже с гарда, и да му обясни защо не трябва да се отказва. Според опитния треньор, Айверсън все още има „желание за игра”. „Всеки, който го познава, знае колко много обича да играе,” каза Браун. Самият той няма нужда от услугите на Алън, тъй като има баскетболисти в излишък за този пост.

Браун смята, че Айверсън е „малко смутен” и изявленията за пенсиониране идват именно от това притеснение.

„Само си помислете: Той е MVP на Лигата, MVP на Мача на звездите, вкарал е над 20 000 точки,” коментира Браун. „Все още знае, че може да играе, и фактът, че никой не натиска за подписа му, е смущаващо. Но той все още може да играе.”

Браун твърди, че Айверсън ще има възможности по-късно през сезона. Той посочи като дата 10 януари 2010, когато договорите вече не трябва да са гарантирани, а има и трансферен прозорец. „Тогава някои отбори може да решат, че не са толкова добри, колкото са си мислели в началото,” обяснява треньорът.