Шампионът на Европа Барселона се наложи с 92:88 над шампиона на САЩ и Канада Лос Анжелис Лейкърс в контролна среща, играна в Испания. Звездата на домакините Хуан Карлос Наваро блесна с 25 точки срещу Коби Брайънт и компания.

Любимецът на цялата испанска нация Пау Гасол бе най-резултатен за Лейкърс, с 24 точки, но въпреки някои суператрактивни изпълнения, не успя да пребори „каталунците”.

Двубоят оправда очакванията за междуконтинентален сблъсък, и до самия си край бе много оспорван, и съвсем не точно приятелски. Три технически нарушения бяха отсъдени, а Наваро призна, че не се е получил „хубав” мач.

Лейкърс пропиля аванс от 12 точки през второто полувреме, и след равенство 72:72 в средата на четвърт, Барселона успя да се наложи. Освен Наваро, силни изяви имаше и Пит Микел, а Терънс Морис наниза четири тройки за шампиона на Евролигата.

Коби Брайънт записа 25 минути, в сравнение с шест в понеделник, възстановявайки се от контузията си в коляното. Той отбеляза и 15 точки, но определено мерникът му изневеряваше, а пропусна и шанса на Лейкърс да изравни резултата по-малко от минута преди края на срещата.

Към момента Лейкърс е 0-2 от предсезонните контроли в Европа, след като в понеделник загуби и от Минесота.