Подобно на мароканския футболист на Левски Юсеф Рабех, и баскетболистите от НБА честичко попадат в криминалните сводки за шофиране в нетрезво състояние. Последният случай за престъпване на закона отвън Океана стана гардът на Бостън Гейб Пруит.

Той бил спрян от полицията на холивудска улица в 3 часа сутринта в петък, само часове след загубата на Селтикс от Лос Анжелис Клипърс. Патрулът веднага направил тест за употреба на алкохол, който дал положителна проба. Пруит бил задържан за около пет часа и освободен в 8 сутринта срещу пет хиляди долара гаранция.

Гейб Пруит е родом от района на Лос Анжелис и завърши колежа на Южна Калифорния. 22-годишният баскетболист побърза да направи публично изявление, в което се извини: „Искрено се извинявам за действията си, които притесниха моето семейство, моя отбор, и целия клуб. Не прецених правилно ситуацията и съм разочарован от себе си. Направих грешка и си взех ценни поуки.”

Властите задържали Пруит, когато той спрял на зелена светлина на кръстовище, а освен това неговият Мерцедес S550 бил със затъмнени стъкла, което е незаконно в Калифорния.