Центърът на Лос Анжелис Лейкърс Пау Гасол се контузи по време на снощното гостуване на „езерняците” на Ню Орлиънс Хорнетс. Испанецът изкълчи глезен още в първата четвърт, след две минути и половина игра, и бе принуден да напусне терена, подпомаган от съотборниците си. В негово отсъствие Лейкърс загуби с 98:108.

Гасол се приземи лошо, след като се бори за една топка, като падна върху крака на Владимир Радманович и тогава се получи травмата. Рентгеновите снимки показаха, че положението не е сериозно, но има неприятно разтежение.

Наставникът на тима Фил Джексън заяви, че според него Гасол ще е аут поне за три мача, ако не и повече. „Ще съм доволен, ако са само три,” сподели той. Със сигурност световният шампион с Испания няма да играе в следващите три срещи, гостувания на Хюстън, Далас и Юта. Повече информация ще има, след като утре центърът премине на ядрено-магнитен резонанс в ЛА.

Първо обаче трябва да спадне оттокът на глезена. „Усетих моментално, че има възпаление,” заяви Гасол пред „Марка” малко след мача. „Трябва да изчакаме до утре, за да видим точно какво ми е. Най-важното е наистина да няма скъсани връзки.”

Гасол, който премина в Лейкърс от Мемфис на 1 февруари, бележи средно по 19.2 точки и овладява по 8.6 борби на мач. С пристигането на испанеца в Лос Анжелис, отборът се превърна в един от фаворитите за спечелване на титлата в Западната конференция.

Снощи Ню Орлиънс надделя в битката на върха в конференцията, благодарение на 27 точки и 17 асистенции от Крис Пол. Гардът е един от кандидатите за приза MVP тази година и с всеки мач засилва позициите си. Коби Брайънт завърши с 36 точки и девет борби за Лейкърс.