Легендата на американския баскетбол Патрик Юинг, който в момента е помощник треньор в Орландо, се надява през следващия сезон вече сам да може да води отбор от НБА. Юинг, който дълги години носи екипа на Ню Йорк Никс, остана разочарован миналото лято, когато не му бе предложен вакантния пост в бившия му тим. Тази нощ Пат Юинг ще бъде почетен на специална церемония в „Медисън Скуеър Гардън”, заедно с други легенди на клуба.

Вече шест сезона центърът е асистент и смята, че е дошло времето да поеме по-голяма отговорност. „Надявам се да имам скоро подобна възможност,” заяви Юинг пред New York Post. „Мисля, че всеки асистент в Лигата трябва да получава такива шансове. Хърб Уилямс също би искал да се развива. Ние не сме започнали тази кариера, за да сме само асистенти през цялото време. Бихме се радвали, ако ни предложат място на старши треньор. И той, и аз се надяваме да имаме такива оферти през лятото.”

„Аз съм се учил от двама страхотни треньори. Играл съм под ръководството на страхотни треньори. Надявам се автобиографията ми да е достатъчна, за да ми възложат работа,” обясни още Пат Юинг.