Главата на Римокатолическата папа Франциск прие делегация от петима играчи от Националната баскетболна асоциация и няколко официални лица, за да обсъдят заедно работата върху различни социални каузи.

През миналата седмица помощник на папата се е свързал с играчите, тъй като най-висшият духовник във Ватикана е проявил интерес към работата на баскетболистите, които през последните месеци подеха серия от кампании за повече социална справедливост и икономическо равенство. Въпреки изненадата от интереса на папата, баскетболистите не са губили време и веднага са приели поканата му, за да осъществят безпрецедентната визита, пишат американските медии.

Делегацията, която е на посещение при папа Франциск, включва гарда на Милуоки Бъкс Кайл Корвър, гарда на Хюстън Рокетс Стърлинг Браун, крилото на Орландо Меджик Джонатан Айзък, гардa на Сан Антонио Спърс Марко Белинели и крилото на Мемфис Гризлис Антъни Толивър. С тях е и Мишел Робъртс, която е изпълнителен директор на Асоциацията на играчите в НБА.

Срещата с баскетболистите продължи час в папската библиотека в Апостолическия дворец, а след нея играчите ще обиколят и площад "Св. Петър".

По-рано тази година играчите в Националната баскетболна асоциация използваха трибуната си, за да се противопоставят на полицейското насилие, расовото разделение и други обществени проблеми. Само преди дни Стърлинг Браун осъди град Милуоки за сумата от 750 000 долара, след като през 2018 година година бе нападнат от осем полицаи заради неправилно паркиране.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.