Една от легендарните фигури в Националната баскетболна асоциация – Чарлз Баркли продължава да доказва своята ексцентрична същност. Въпреки понатрупалите се години и килограми, познатият още като Сър Чарлз настоящ ТВ експерт се съгласи да участва в медицински експеримент, който ще се излъчва на живо по три национални телевизии в САЩ.

Според „Philadelphia Daily News” Баркли е получил покана да легне под ножа за колоноскопия (метод за оглеждане на дебелото черво), като цялата интервенция ще излъчва в национален ефир. Операцията на бившия баскетболист ще е част от предаването „Изправете се срещу рака”, което ще се излъчи на 5 септември по NBC, CBS и ABC.

Чарлз Баркли, който ще претърпи колоноскопията този петък, заяви, че е щастлив, че може да помогне за каузата – обществото да се запознае с въпросната интервенция, която служи за наблюдение на простатата и забелязване на ракови образувания.

Доста пълничкият вече Баркли сподели още, че неговият приятел Фред Лавнър се е пошегувал с него, когато научил новината. Според сър Чарлз, Лавнър е отбелязал, че продуцентите просто са търсели „звездата с най-голям задник”…