Легендарният баскетболен треньор Чък Дейли почина тази сутрин на 78-годишна възраст. Наставникът имаше удоволствието да води може би най-великият отбор за всички времена – Дрийм Тийм-ът от 1992 година, спечелил Олимпиадата в Барселона.

По-голяма част от кариерата си Дейли прекара в Детройт Пистънс, като спечели титлите в НБА през 1989 и 1990 година. В нито един от деветте сезона, в които е бил наставник на „буталата”, отборът не е пропускал плейофите. Той е бил треньор още на Кливлънд, Ню Джърси и Орландо, където завърши кариерата си през 1999 година. Преди 15 години Дейли бе приет в Залата на славата, и е обявен за един от най-добрите 10 треньори в историята до 1997 година.

През месец март тази година, Дейли обяви, че провежда лечение от рак. По време на настоящите плейофи в НБА, всички треньори в Лигата носят значки с инициалите CD в знак на подкрепа към легендата.

Тази сутрин Чък Дейли си отиде в дома си в Юпитер, Флорида, като цялото му семейство се бе събрало край леглото му в последните дни. Дейли има една дъщеря и двама внуци, които ще го наследят, заедно със съпругата му Тери.