Центърът на Атланта Хоукс Ал Хорфърд и новакът на годината Кевин Дюрант от Сиатъл Суперсоникс получиха най-много гласове в идеалния отбор на новобранците в НБА за сезон 2007/08. Доминиканецът Хорфърд е единственият баскетболист, избран единодушно с 58 гласа, докато Дюрант има 57. Останалите трима в първата петица на новобранците са тежкото крило на Хюстън Рокетс Луис Скола (53), лекото крило на ЛА Клипърс Ал Торнтън (48) и още едно крило, който е и втори играч от Сиатъл в петицата - Джеф Грийн (43).

Във втората петица на новобранците за този сезон попаднаха Джамарио Муун (Торонто Раптърс), Хуан Карлос Наваро (Мемфис Гризлис), Тадиъс Йънг (Филаделфия 76`с), Родни Стъки (Детройт Пистънс) и Карл Ландри (Хюстън Рокетс).

Ден по-рано бяха обявени и най-добрите петима защитници в НБА за сезона. Сред тях, разбира се, е вече избраният за защитник номер едно Кевин Гарнет от Бостън Селтикс - той получи 24 гласа за първо място от 30-те треньори на отборите в лигата. С точно толкова е и обявеният за MVP на сезона Коби Брайънт от ЛА Лейкърс. Другите трима в идеалния тим на бранителите са центърът на Денвър Нъгетс Маркъс Кемби, крилото на Сан Антонио Спърс Брус Боуен и съотборникът му в тима на „шпорите” Тим Дънкан.

Във втората петица на най-добрите в защита за 2007/08 са Шейн Батие (Хюстън Рокетс), Крис Пол (Ню Орлиънс Хорнетс), Дуайт Хауърд (Орландо Меджик), Тайшон Принс (Детройт Пистънс) и Раджа Бел (Финикс Сънс).