Отборите на Орландо Меджик и Лос Анджелис Лейкърс са само на една победа от финалите в своите конференции, съответно на Изток и на Запад, в първенството на Националната баскетболна асоциация.

И двата отбора постигнаха тази нощ победи като гости и водят в сериите си с 3:0. Орландо разби със 105:75 Атланта Хоукс като гост, като Рашард Люис вкара 22 точки. Дуайт Хауърд започна като резерва в мача, но за времето, в което игра, реализира 21 точки. Домакините от щата Джорджия пък записаха най-лошата си серия в плейофите до момента в клубната история.

Орландо пък постигна седма поредна победа в плейофите и общо 13-а, ако се броят и последните мачове от редовния сезон. Драматичен беше успехът на Лейкърс при гостуването си в Солт Лейк Сити, но тя дойде след две точни изпълнения от зоната на трите точки от Кобе Брайънт и Дерек Фишър, като резултатът се обърна на 111:110 за гостите от Лос Анджелис.

В последните 4 секунди домакините на два пъти имаха шанс те да излязат победители, но най-напред Дерън Уилямс не вкара, а след това Уесли Матюс стреля в страни. Кобе Брайънт завърши мача с 35 точки, а Фишър с 20. Пау Гасол наниза 14 точки, но пък взе 17 борби в подкошието. Уилямс завърши с 28 точки за Юта, а Кайл Корвър добави 23.