Звездата на Хюстън Яо Минг претърпя успешна операция за наместване на фрактурата в левия му крак. Въпреки че от клуба не съобщиха официално, костта на китаеца бе закрепена с метална пластинка.

„Яо се чувства добре и се съвзема след операцията,” каза лекарят на Хюстън Том Клантън. „Ние ще продължим да следим състоянието му и ще започнем агресивна рехабилитация веднага щом е физически готов за нея.”

Клантън заяви, че 27-годишният Яо ще се нуждае от близо четири месеца, преди да започне рехабилитация. Самият Минг обаче се надява да е готов за Олимпийските игри в Пекин.

„Определено съм облекчен, че всичко мина наред,” сподели Яо. „Чакам вече момента, в който ще се почувствам по-добре и ще започна рехабилитацията веднага щом лекарите ми позволят.”

Воденият от Треюси МакГрейди Хюстън има 15 поредни победи, откакто Яо се контузи и сезонът за него приключи. „Бих искал да благодаря на всички, които ми изпратиха пожелания за оздравяване и очаквам с нетърпение деня в който ще седна отново на скамейката до съотборниците си,” завърши Яо Минг.