Оклахома Сити увеличи аванса си пред Сан Антонио на  върха на класирането на Западната конференция от Националната  баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА), след като победи  със 103:90 Денвър.

Кевин Дюрант вкара 24 точки, а Дарън Уестбруук добави още 23 за  33-та победата за Тъндър от началото на редовния сезон в НБА. С  това Оклахома поведе с 4 точки срещу Сан Aнтонио на върха на  класирането на запад и почти със сигурност ще спечели домакинско предимство за плейофите в конференцията си. Оклахома обаче все  още е далеч от предимство на финала, защото Чикаго продължава  победната си серия на изток.

Андре Милър вкара 17 точки за отбора на Денвър, които играха  без заминалия за Вашингтон Нене. Бразилецът ще бъде част от  размяна на баскетболисти, с която в Денвър ще пристигнат Джавейл Макгий и Рони Туриф.

Джон Уол завърши с 26 точки и 12 асистенции мача на Вашингтон  срещу Ню Орлиънс, който Уизърдс спечелиха с 99:89. Роджър Мейсън вкара 17 от рекордните си за сезона 19 точки във втората част, с което Вашингтон прекъсна негативна серия от три поедни загуби  и записа едва десета победа.

Всички резултати от НБА:

Вашингтон Уизърдс - Ню Орлиънс Хорнетс 99:89

Шарлот Бобкетс - Далас Маверикс 96:101

Оклахома Сити Тъндър - Денвър Нъгетс 103:90

Минесота Тимбъруулвс - Юта Джаз 105:111 след продължение

Финикс Сънс - Лос Анджелис Клипърс 91:87