Алън Айверсън се завръща във Филаделфия 76-ърс. Президентът на клуба от НБА Ед Стефански обяви днес на официалния уебсайт на тима, че двете страни са се договорили. Айверсън най-вероятно ще направи повторен дебют с екипа на Фили в понеделник, срещу бившия си тим Денвър.

В изявлението на Стефански се казва, че отборът е усетил, че „Алън е най-добрият гард, свободен агент към момента, който може да помогне”, след контузията на Лу Уилямс. Уилямс няма да може да играе около два месеца.

Айверсън, агентът му и бизнес мениджърът му се срещнаха със Стефански, треньора Еди Джордън и други членове на клуба в понеделник.

Алън прекара десет сезона във Филаделфия, като спечели приза Най-полезен играч в НБА през 2001, когато изведе Сиксърс до финалите в Лигата. Той потърси ново предизвикателство с Денвър, където остана два сезона, а след това бе разменен с Чоунси Билъпс и изпратен в Детройт. Там Айверсън не намери мястото си, и остана свободен агент през изминалото лято.

Мемфис се опита да му предложи някакво решение, но само след три мача като резерва, Алън Айверсън пожела да си тръгне, и разтрогна. Той обяви, че се отказва от баскетбола миналата седмица, но Филаделфия не позволи това да се случи и му предложи да се завърне у дома. Оферта, на която Айверсън явно нямаше как да откаже…