Новобранецът Брандън Дженингс бе глобен от Националната баскетболна асоциация със 7500 долара, след като споделил чрез социалната мрежа Twitter радостта си от победата на своя Милуоки на 12 декември. Бъкс се наложиха над Портлънд след две продължения, а младокът просто не се сетил за едно от новите правила на Лигата, свързано именно със социалните мрежи.

Според НБА, на всички баскетболисти им е забранено да „туитват”, докато не са приключили интервютата с медиите след мача. Съобщението на Дженингс изобщо не е скандално, а просто изразява радостта му.

„Back to 500. Yess!!! "500" means where doing good. Way to Play Hard Guys.” (Върнахме се към 500. Даа!!! „500” означава, че се справяме добре. Това е начинът да натиснем, момчета). Това пише в Twitter Дженингс, като 500 означава, че отборът не е губещ, а има равен брой победи и загуби. Въпреки това, сега Дженингс ще се бръкне в джобчето си, за да плати глобата.

Случаите на проблеми между спортисти, а понякога и спортни журналисти, и клубовете и лигите в САЩ, заради постове в социалните мрежи зачестяват, затова се прилагат и специални правила, които се отнасят до тях.