Новобранец №1 на изминалия сезон в НБА Тайрик Еванс, Джералд Уолъс, О.Джей. Мейо и ДжаВейл МакГий са четиримата баскетболисти, които отпаднаха от състава на САЩ за Световното първенство, което стартира след по-малко от месец.

Тимът ще се отправи вече в намален състав от 15 души към Ню Йорк за втория етап от лагера, и за няколко контролни срещи.

Старши треньорът Майк Кжижевски не смята, че отсъствието на суперзвездите, спечелили златото на последната Олимпиада, ще се отрази на представянето на САЩ в Турция, и точно обратното – се радва да работи с младите таланти.

„Харесва ми отношението им. Те всички искат да са в националния отбор. Всички искат да се учат, и да жертват всичко в името на общия успех. Духът е страхотен,” коментира той.

Предвидените проверки за САЩ са срещу Франция на 15 август в Ню Йорк, и след това вече в Европа – първо в Мадрид срещу Испания и Литва, а след това и в Атина срещу Гърция.

САЩ се намира в група B на Мондиала заедно с Бразилия, Хърватия, Иран, Словения и Тунис.

Редуцираната група: Чоунси Билъпс, Тайсън Чандлър, Стивън Къри, Кевин Дюрант, Руди Гей, Ерик Гордън, Дани Грейнджър, Джеф Грийн, Андре Игуодала, Бруук Лопес, Кевин Лов, Ламар Одъм, Ражон Рондо, Дерик Роуз и Ръсел Уестбруук.