Кевин Гарнет вкара 19 точки и взе 16 борби в дебюта си за Бостън Селтикс и победата им над Торонто Раптърс с 89-85. Мачът бе игран пред малко повече от 11 хиляди души в препълнената Палалотоматика Арена в Рим.

Пол Пиърс вкара 21, докато последния от голямото трио на Селтикс Рей Алън добави само 10 точки при стрелба 4 от 13.

Това бе първият мач на тримата заедно, като с това те стартираха успешно и турнето NBA Europe Live. Първоначалната идея на треньора на Бостън Док Ривърс бе тримата да имат лимитирано време на терена, но все пак Гарнет и Пиърс играха по 32, а Алън 31 минути.

Местният любимец Андреа Барняни, който сега защитава цветовете на Торонто Раптърс игра само 15 минути, но успя да вкара 13 точки за това време на терена.

Гарнет получи техническо нарушение след като се увисна на коша след забивка, която изравни резултата 52-52. Пиърс взе контрол над мача в третата част, когато започна да вкарва добре познатите си стрелби от средно разстояние. Гардът на Раптърс Т.Дж. Форд пък държеше своя отбор в мача благодарение на добрата си стрелба. В края на третата част Селтикс водеше с 2 точки (70-68).

Бостън бяха по-концентрирани в края и по този начин дебюта на Гарнет и Алън завърши успешно за тях.

И двата състава бяха със специално ушити за този мач екипи с цвтовете на италианското знаме. Дори в детелината на екипите на Бостън бе извезано италианското знаме.

Още едно от новите попълнения на Бостън Скот Полард пък се върна в САЩ за изследвания на изкълчения си глезен.

Известният американски кинорежисьор Спайк Ли бе сред публиката. Той е известен като голям почитател на баскетбола. В момента той се намира за снимки на нов филм в Италия и използва възможността да посети срещата в Рим.

Торонто играе с Лотоматика в неделя преди да срещне Реал Мадрид. Бостън Селтикс в сряда играят в Лондон с бившия отбор на Гарнет Минесота Тимберуулвс.